Някои искаха да пенсионират Бойко Борисов, други – да е

...
 Някои искаха да пенсионират Бойко Борисов, други – да е
Коментари Харесай

Съдебната реформа не боксувала заради апостолите на Сатаната, ПП и ДБ я използват като дъвка

 Някои желаеха да пенсионират Бойко Борисов, други – да е в пандиза, само че той не се нуждае от имунитет, сподели Десислава Атанасова

Съдебната промяна и антикорупционното законодателство напълно съзнателно не се придвижва напред не поради апостолите на Сатаната, както бяхме наречени преди няколко дни, а единствено тъй като тази тематика служи за поредна акция на „ Демократична България “ и на „ Продължаваме промяната “. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Много лицемерно към този момент наподобява някой да вее знамето, че е смяна и че доста държи на правосъдната промяна, само че да не я прави, тъй като антикорупционното законодателство прекомерно дълго бе употребявано за политически пиар от Политическа партия и „ Демократична България “, добави тя.

„ Законодателният развой се развива в комисии и в пленарната зала. За антикорупционното законодателство наблюдавахме същото през последните дни като със правосъдната промяна “, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя цитира обява в. „ Дневник “, в която се споделя, че Правната комисия е приела поправките в антикорупционния закон на „ Продължаваме промяната “ без тях. 

„ Без Демократична България и без Политическа партия и на вчерашното съвещание Народното събрание не можа да понижи периодите сред първо и второ четене за по този начин дълго чаканата правосъдна промяна. Нито Асен Василев, нито Кирил Петков, нито акад. Денков участваха “, напомни Атанасова. 

Водещият я укори, че подкрепяли в този момент правосъдната промяна, тъй като знаела, че няма да се случат тези промени в границите на 48-ото Народно заседание. „ Категорично не съм съгласна с това, тъй като с помощта на нашата парламентарна група се движи този законодателен развой “, акцентира тя.

„ От 2 години ГЕРБ не е в ръководство. Нали положителните сили пристигнаха на власт? Управляваха осем месеца. Защо тези две тематики не им бяха приоритет, макар че имаха болшинство и можеха да реализират големи триумфи? Те явно не са им им приоритет, откакто не са на работа “, разяснява депутатката. 

„ Това дали след изборите ще има постоянен кабинет зависи от волята на политическите партии да търсят консенсус в името на това България да е постоянна страна “, добави тя.

„ Основната задача на 48-ия парламент бе да излъчи кабинет и за жалост още веднъж над 50-60 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци, вместо да се влагат в инфраструктура, опазване на здравето, в обществена политика, ще бъдат изхарчени за избори “, акцентира Атанасова. 

След като водещата пита дали може да забележим ГЕРБ в коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тя показа, че доста неприятно усещане й предписание това, че никой публицист не прекъсвал посетител от друга политическа мощ, който приказвал от името на нейната партия. „ Коалиция ГЕРБ-БСП в никакъв случай не е имало за разлика от ляво-центристка с присъединяване на Политическа партия и Демократична България. Няма да ни видите в никакъв случай и с Движение за права и свободи “, зарече се депутатката. 

На въпроса дали ще оглави Бойко Борисов партийни листи тя отговори, че това е демонстрация на политическа отговорност.

След като водещите разясниха, че не е непочтено по отношение на гласоподавателите да не влезе в Народното събрание, откакто са дали своят вот за него, Атанасова показа, че не знае какво решение ще вземе водачът на ГЕРБ. 

„ Темата Бойко Борисов – участник в дейната политика има две страни. Преди една година неговото присъединяване в законодателната или изпълнителната власт бе сложено като изискване да има диалози с ГЕРБ. Той сподели, че за него местото в Народното събрание не е някаква самоцел. Не му е необходим имунитет, тъй като няма от какво да се пази. Не се тормози от следствия “, добави тя. 

„ След предходните избори някои желаеха да го пенсионират, а други – на отдалечен остров, трети – в пандиза. Борисов към този момент две години не взе участие в законодателна власт и отново някой си откри причина да не води диалози с ГЕРБ. Със сигурност той ще е в парламентарните листи на ГЕРБ-СДС, а по-късно какво решение ще вземе, няма от кое място да знам “, сподели още Десислава Атанасова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР